HOME WORKOUTS


 
15ο μάθημα: Ας γυμνάσκουμες με ποντιακά τραγωδίας

Η ποντιακή μουσική, περνώντας από γενιά σε γενιά, διατηρείται ζωντανή ακόμη και σήμερα. Ο ρυθμός της κυλάει στις φλέβες και μιλάει στην ψυχή πολλών ανθρώπων. Αν ανήκετε σε αυτήν την ομάδα, βάλτε ποντιακή μουσική και χορέψτε!!! Χορέψτε και γυμναστείτε μόνοι σας ή με μέλη της οικογένειά σας. Επίσης, μπορείτε μέσω βιντεοκλήσεων ή skype να χορέψετε και να γυμναστείτε διαδικτυακά με την παρέα σας. 

  
14ο μάθημα: Το γυμναστήριο της καραντίνας

Την περίοδο της καραντίνας μοναδικό όπλο, ασπίδα προστασίας για την σωματική, ψυχική και πνευματική μας υγεία είναι η φυσική άσκηση. 

 
13ο μάθημα: Κυκλική εκγύμναση στο σπίτι

Οι ασκήσεις εκτελούνται η μία μετά την άλλη με διάλειμμα 10 δευτερολέπτων μέχρι την ολοκλήρωση του κύκλου των 6 ασκήσεων, όπου η ξεκούραση θα κυμαίνεται από 2 έως 3 λεπτά. 

 

12ο μάθημα: Στέκομαι σωστά και ασκούμαι

Είναι πολύ άσχημο να υπάρχουν ανάμεσά μας παιδιά με καταπονημένη τη σπονδυλική τους στήλη. Πρέπει να προλάβουμε τα μυοσκελετικά προβλήματα που θα μας προκαλέσει η χρήση του κινητού ή του τάμπλετ αλλά και ο τρόπος που κουβαλούμε τη σχολική μας τσάντα. Η αυχενική μας μοίρα μπορεί να πάθει σοβαρές βλάβες, ας προφυλαχθούμε!! 

 

11ο μάθημα: Γυμνάζομαι σε ένα τετραγωνικό μέτρο

Σας παρουσιάζω ένα πρόγραμμα γυμναστικής για όλο το σώμα από όρθια θέση, με μόνη αντίσταση το βάρος και τη δύναμη του δικού μας σώματος. 

Το πρόγραμμα αποτελείται από τρία (3) μέρη, τα οποία θα πρέπει να εκτελεστούν με την σειρά που δίνονται. Η διάρκεια του είναι περίπου 20΄και μπορεί να εκτελεσθεί σε ένα μόνο τετραγωνικό μέτρο. 

 
10ο μάθημα: Τεχνική εκτέλεσης σφαιροβολίας

Στόχος του μαθήματος είναι η εξοικείωσή σας με την τεχνική εκτέλεσης της σφαιροβολίας. Με δεδομένο πως αυτήν την περίοδο τα στάδια είναι κλειστά αποσκοπούμε, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό, να βοηθήσουμε κυρίως τους υποψηφίους για τις δοκιμασίες των προκαταρκτικών εξετάσεων για τις στρατιωτικές σχολές.

9ο μάθημα: Κυκλική προπόνηση υψηλής έντασης

Το μάθημα αποτελεί μια κυκλική προπόνηση υψηλής έντασης, κατάλληλης και για την προετοιμασία σας ενόψει των εξετάσεων για τις στρατιωτικές σχολές.

Περιλαμβάνει την προθέρμανση (6 ασκήσεις), το κυρίως μέρος (12 ασκήσεις) και την αποθεραπεία (6 ασκήσεις). Το κυρίως μέρος διαρκεί 7 λεπτά (30’’ άσκηση, 10’’ ξεκούραση) και οι ασκήσεις εκτελούνται η μία μετά την άλλη. Μπορεί να επαναληφθεί 2 ή 3 φορές ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής μας κατάστασης και το χρόνο που διαθέτουμε. Το κυρίως μέρος είναι εγκεκριμένο από το American College of Sports Medicine (ACSM).

8ο μάθημα: Personal trainer

Εάν ακολουθήσεις προσεκτικά τις δραστηριότητες του παρακάτω έντυπου μπορείς να γίνεις ο/η personal trainer του εαυτού σου.


7ο μάθημα: Couch potato

Για πολλούς ανθρώπους η ενασχόληση με την φυσική άσκηση θεωρείται μαρτύριο καθώς την βιώνουν ως μια επίπονη και κουραστική διαδικασία.

Αντίθετα, η ξάπλα στον καναπέ αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες συνήθειες καθώς προσφέρει χαλάρωση, ονειροπόληση, απόλαυση. Είναι όμως έτσι ???

6ο μάθημα: Οκτώ (8) ασκήσεις γυμναστικής για το σπίτι 

Απλές ασκήσεις γυμναστικής που μπορούμε να κάνουμε στο στο σπίτι σου αλλά και όπου αλλού θέλουμε χωρίς να χρειαζόμαστε κάποιο όργανο γυμναστηρίου.
  

5ο μάθημα: Κυκλική προπόνηση

Η «κυκλική προπόνηση», σύμφωνα με το όνομά της, είναι η προπόνηση η οποία εκτελείται σε «κύκλο». Ο «κύκλος» περιέχει ασκήσεις-σταθμοί για όλο το σώμα, οι οποίες εκτελούνται διαδοχικά, η μία μετά την άλλη.


4ο μάθημα: Καθιστική δραστηριότητα αφού δεν μπορούμε να την αποφύγουμε ας την αντιμετωπίσουμε!!!

Η κατάσταση που ζούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι σίγουρα πρωτόγνωρη και παράξενη. Η παραμονή μας στο σπίτι είναι απαραίτητη προκειμένου να προστατεύσουμε την δική μας υγεία καθώς και των συνανθρώπων μας. Συνειδητοποιημένοι λοιπόν, μένουμε σπίτι αλλά και βαθιά συνειδητοποιημένοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε έναν θανάσιμο εχθρό: την καθιστική δραστηριότητα.


3ο μάθημα: Πρωινές διατάσεις

Είναι τυχαίο που τα ζώα τεντώνονται όταν ξυπνάνε; Πρωινές διαστάσεις 9 απλές, βασικές διατάσεις από όρθια θέση για τους κυριότερους μύες. Για όσους θέλουν να ξυπνήσουν σώμα, ψυχή και πνεύμα!


2ο μάθημα: Μένουμε σπίτι διατηρώντας την φυσική μας κατάσταση


Παρακάτω σας επισυνάπτουμε ένα πρόγραμμα γυμναστικής για το σπίτι ελπίζοντας
να το ακολουθήσετε ο καθένας με τον δικό του ρυθμό.
ΟΔΗΓΙΕΣ:
1. Γενικά, για όλους τους/τις μαθητές/τριες προτείνεται η χρήση του για 2-3 φορές την εβδομάδα. Μπορείτε να επιλέξετε ασκήσεις, όχι απαραίτητα όλες τις ασκήσεις σε κάθε γύρο. Επίσης, η εκπόνηση ενός γύρου μπορεί να γίνει με χρόνο άσκησης 20΄΄ και χρόνο ανάπαυσης 40΄΄


1ο μάθημα: Εισαγωγή 

Αγαπητοί μας μαθητές και μαθήτριες σας καλωσορίζουμε στα εξ’αποστάσεως μαθήματα φυσικής αγωγής. Σίγουρα η κατάσταση που ζούμε τις τελευταίες ημέρες είναι πρωτόγνωρη και παράξενη για όλους μας.  Η παραμονή μας στο σπίτι είναι απαραίτητη προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία τη δική μας και των συνανθρώπων μας.Ωστόσο, η παραμονή εγκυμονεί κινδύνους τόσο για την σωματική υγεία όσο και για την ψυχική μας.