FAMILY FITNESS

 

 9ο μάθημα: Ας γυμνάσκουμες με ποντιακά τραγωδίας

Η ποντιακή μουσική, περνώντας από γενιά σε γενιά, διατηρείται ζωντανή ακόμη και σήμερα. Ο ρυθμός της κυλάει στις φλέβες και μιλάει στην ψυχή πολλών ανθρώπων. Αν ανήκετε σε αυτήν την ομάδα, βάλτε ποντιακή μουσική και χορέψτε!!! Χορέψτε και γυμναστείτε μόνοι σας ή με μέλη της οικογένειά σας. Επίσης, μπορείτε μέσω βιντεοκλήσεων ή skype να χορέψετε και να γυμναστείτε διαδικτυακά με την παρέα σας. 

  

8ο μάθημα: Ο τροχός της τύχης

Οι ημέρες αργίας των Χριστουγέννων πλησιάζουν. Ευκαιρία για όλη την οικογένεια να παίξει και να γυμναστεί διασκεδάζοντας. Ο τροχός της τύχης, ένα αγαπημένο τηλεοπτικό παιχνίδι, προσαρμοσμένος σε ασκήσεις ενδυνάμωσης του κορμού και των άκρων, μας βοηθάει να βελτιώσουμε την φυσική και ψυχική μας κατάσταση. 

 

7ο μάθημα: Ο ήλιος ανάμεσα στα δέντρα με ζωντάνεψε

Ακόμη και ένας απλός περίπατος βελτιώνει την υγεία μας, ο περίπατος στο δάσος ή τη φύση έχει αποδειχθεί πως είναι ακόμη καλύτερος.

 

6ο μάθημα: Το περπάτημα είναι το καλύτερο φάρμακο

Ο Ιπποκράτης ο οποίος θεωρείται ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής ήταν και αυτός που παρατήρησε ότι «το περπάτημα είναι το καλύτερο φάρμακο». Συνιστούσε, λοιπόν, το καθημερινό περπάτημα στους πολίτες της Αρχαίας Ελλάδας ώστε να διατηρήσουν το νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ.

 

5ο μάθημα: Monopoly (παιχνίδι)

Το επιτραπέζιο παιχνίδι που όλοι γνωρίζουμε και αγαπήσαμε, ζωντανεύει στις οθόνες των υπολογιστών, παρακινώντας μικρούς και μεγάλους, να γυμναστούν διασκεδάζοντας. Αντί για αγοροπωλησία ακινήτων, περιλαμβάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης του κορμού και των άκρων και κάρτες οι οποίες βρίσκονται στο κέντρο του παιχνιδιού. 

 

4ο μάθημα: Gym secrets (παιχνίδι)

Οι ερωτήσεις-γρίφοι είναι κρυμμένοι στα αντικείμενα του γυμναστηρίου και εμφανίζονται μόνο κάνοντας κλικ με το ποντίκι (από Η/Υ) ή με το δάχτυλο (από κινητό) πάνω στα αντικείμενα ενώ πηγαίνει στην επόμενη αναζήτηση μόνο κάνοντας κλικ στις σωστές απαντήσεις.πόρτα εξόδου και θα πρέπει να τρέξετε γρήγορα έξω. 

Εκεί θα σας περιμένει ο ιδιοκτήτης ο οποίος θα κρίνει τον νικητή. Νικήτρια θα είναι η ομάδα που θα κατέβει πρώτη, σημειώνοντας τον μικρότερο χρόνο και να έχοντας βρει τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου.

 

3ο μάθημα: Couch potato 

Για πολλούς ανθρώπους η ενασχόληση με την φυσική άσκηση θεωρείται μαρτύριο καθώς την βιώνουν ως μια επίπονη και κουραστική διαδικασία.

Αντίθετα, η ξάπλα στον καναπέ αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες συνήθειες καθώς προσφέρει χαλάρωση, ονειροπόληση, απόλαυση. Είναι όμως έτσι ???

  

2ο μάθημα: Πρωινές διατάσεις

Είναι τυχαίο που τα ζώα τεντώνονται όταν ξυπνάνε; Πρωινές διαστάσεις 9 απλές, βασικές διατάσεις από όρθια θέση για τους κυριότερους μύες. Για όσους θέλουν να ξυπνήσουν σώμα, ψυχή και πνεύμα!

1ο μάθημα: Καθιστική δραστηριότητα αφού δεν μπορούμε να την αποφύγουμε ας την αντιμετωπίσουμε!!!

Η κατάσταση που ζούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι σίγουρα πρωτόγνωρη και παράξενη. Η παραμονή μας στο σπίτι είναι απαραίτητη προκειμένου να προστατεύσουμε την δική μας υγεία καθώς και των συνανθρώπων μας. Συνειδητοποιημένοι λοιπόν, μένουμε σπίτι αλλά και βαθιά συνειδητοποιημένοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε έναν θανάσιμο εχθρό: την καθιστική δραστηριότητα.